Sanja Vulić stala u zaštitu Trojke: Pod pritiskom su SDA, moraju razotkriti njihove malverzacije, posebno u obavještajnim strukturama

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić rekla je za RTRS da Republika Srpska nikada neće dozvoliti da se “raspakuje” Dejtonski sporazum.

“Srpska je uvijek stabilna, a svi koji su jurišali na Srpsku i svi koji su željeli da raspakuju Dejton, naići će na naš otpor”, kazala je Vulić.

“Srpska se nije ničega odrekla, samo brani svoja prava. Kada je Christian Schmidt počeo da nameće neke “odluke”, Srpska je odgovorila u skladu sa Ustavom i svojim nadležnostima”, kazala je ona, dodavši da su stranke iz Sarajeva pod mentorstrvom dijela međunarodne zajednice.

“Oni su nestabilni na političkoj sceni i kolege iz stranaka “Trojke” su i pod pritiskom SDA. Napravili su i diplomatski skandal oko pisma Antonija Guterresa. Ne želim vjerovati da je to djelo Elmedina Konakovića, ali vidi se da je SDA uticajna po dubini”, kazala je ona.

“Strankama “Trojke” trebati godinu dana da razotkriju razne malverazacije SDA u BiH, posebno u obavještajnim strukturama. SDA struktura najveći je problem. Imaju ogromnu strukturu. U američkoj Ambasadi u Sarajevu je 90 odsto ljudi iz SDA, oni pišu njihova saopštenja”, kazala je Vulić.