Sapunica se bliži kraju: PSG odredio cijenu koju Real treba platiti za Mbappea

Sapunica koja traje godinama je pri kraju. PSG se pomirio s tim da gubi Kyliana Mbappea i formirao cijenu za koju ga pušta u Real.

Igračeva majka i zastupnica Faiza Lamary ju je prenijela upravi Reala. Riječ je o 250 miliona eura. Realovi operativci odmah su krenuli u pregovore s PSG-om kako bi snizili cijenu jer žele Mbappea, ali ne po tako visokoj cijeni.

“Za to su dva razloga: ugovor s PSG-om mu završava za samo 11 mjeseci, a osim toga, on svim silama želi u Real. Oba ova razloga morala bi značajno smanjiti Mbappevu odštetu”, piše Marca i ponavlja: “Rasplet sage, odnosno Mbappeov transfer u Real je stvarno blizu.”

Marca dodaje da Real ima još jedan ogroman adut u pregovorima s PSG-om. “Mbappe je rekao vodstvu oba kluba da će, ako se ne dogovore do 31. avgusta, on ostati u PSG-u do idućeg ljeta i onda bez odštete prijeći u Real. PSG mu je na to odgovorio tako da ga nije poveo na turneju po Japanu te je Realu rekao da ga pušta u Madrid ovog ljeta za 250 miliona eura.” Španjolci ovako tumače taj potez:

“PSG prodajom Mbappea za spomenutu cifru želi gubitak njega prikazati ipak kao pobjedu jer bi tih 250 miliona eura predstavljalo najveći transfer u historiji. PSG bi tako natjerao Real da sruši rekord Parižana, koji su 2017. doveli Neymara uz odštetu od 222 miliona eura. Katarani bi se uz to mogli hvaliti da su rekordan iznos dobili za igrača kojem je ugovor bio na isteku. No, cifra od 250 miliona eura nikako ne bi u potpunosti pripala PSG-u.

Mbappe inzistira na tome da dobije njen značajan dio jer bi odlaskom iz PSG-a prije kraja ugovora ostao bez čak 192 miliona eura bruto. Toliko mu do idućeg ljeta jamče plaća i bonus za lojalnost u PSG-u.” Marca otkriva: “Podjelu Realove odštete između PSG-a i Mbappeovih već su dogovorile igračeva majka i njena advokatica Delphine Verheyden s jedne te Kia Joorabchians druge strane. PSG je slavnog iranskog agenta angažirao kako bi riješio ovu zamršenu situaciju.”