SDA Centar: Adnan Šteta je na Skenderiji paralizirao grad. Radovi se ne rade po noći i vikendom

Radovima na Skenderiji ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je samo jednim nestručnim potezom blokirao cijeli centar grada, saopćili su iz SDA Centar Sarajevo.

– Iako se radi o ključnoj raskrsnici u Sarajevu radovi se ne izvode u noćnim satima niti danima vikenda, što bi uz ubrzavanje rokova radnike i policiju koja reguliše saobraćaj zaštitilo od dnevnih vrućina, već u radno vrijeme čime je potpuno paraliziran transportni, privredni i ekonomski život Sarajeva. Posebno poniženje proživljavaju građani koji se na ekstremnim vrućinama pokušavaju kretati kroz grad ili pak provode sate u vozilima Štetinog gradskog saobraćaja u kojima, iako zvuči nevjerovatno, ljeti najčešće radi grijanje a zimi hlađenje – naveli su u saopćenju.

“Trojka” je, dodaju, od Sarajeva kao administrativnog, privrednog, ekonomskog i kulturnog centra Bosne i Hercegovine napravila poligon za vježbanje njenih nesposobnih kadrova.

– Nakon što se ministri pripravnici i premijeri koje ne biraju ni po jednom kriteriju iz znanja potrebnih za upravljane sistemom, već po gruboj podjeli izbornog plijena između NiP-a, SDP-a i Naše stranke, izvježbaju na životima građana Sarajeva oni po pravilu završe udomljeni na višim nivoima, poput Edina Forte, koji tek na tim pozicijama prave greške koje će se teško popraviti.

Ministar Šteta, kao diplomant Više škole na Sokocu iz oblasti ugostiteljstva, nije neko ko bi smio da vodi ijedno ministarstvo a tek ne stručno kakvo je ono za resor saobraćaja. Radovi na rekonstrukciji tramvajskih šina će, uz sve probijene rokove, koštati nemjerljivo skuplje zbog njegovog neznanja u vođenju projekta. SDA je u specifična ministarstva uvijek postavljala kadrove iz struke i inžinjere i kad smijenimo ovaj nesposobni režim ponovo ćemo imenovati stručne ljude koji će popraviti ovaj nered i od našeg grada napraviti modernu metropolu, a ne trening centar za nedorasle, neškolovane i nesposobne kadrove “Trojke” koji su od Sarajeva napravili prljav, siv i sumoran grad – zaključili su iz SDA Centar.