SDA Centar: NiP opozivom Mandića “pere ruke” od načelnika kojeg su sami izabrali

Nakon pokretanja postupka za opoziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića čiji su inicijatori vijećnici Naroda i pravde, oglasila se SDA Općine centra koja smatra da na ovaj način NiP “pere ruke” od načelnika kojeg su sami izabrali.

NiP o razlozima opoziva Mandića: 3N – Netransparentnost, neodgovornost i nerad!

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

– Opoziv načelnika Srđana Mandića koji je danas pokrenuo NIP, pokušaj je ove stranke da se distancira i “opere ruke” od načelnika kojeg su sami izabrali i koji je već sad službeno najgori načelnik općine Centar ikad. Na izborima 2020. godine “Trojka” je vodila brutalne napade na SDA i obećavala čuda i velike promjene, a građani su dobli njihovu sumanutu međusobnu borbu za podjelu izbornog plijena i na kraju opoziv svojih načelnika Mandića i Hadžibajrića te pripremu opoziva Tanovića, a od Naše stranke opoziv načelnika Ilidže Muzura.

Projekat “Trojke” je nastao u Sarajevu, taj eskperiment danas doživljava svoj vrhunac štetnosti na državnom i federalnom nivou, ali u Centru počinje njen konačni kraj. Podsjećamo javnost na izjavu predsjednika NiP-a Konakovića da je Srđan Mandić priča zbog koje je ponosan na svoje Sarajevo i kako je on “uneredio” tadašnjeg načelnika i generala Armije RBiH. Danas njegov NIP u Centru koji vodi sin Kemala Ademovića, uprkos Konakovićevom stavu da se ne ide u opoziv Mandića, glasa za opoziv. NiP glasa protiv Konakovića, ironija ali i konačno pravda te početak obračuna dvije struje u NIP-u za prevlast u stranci.

Odgovornost i kaznu za štetu koju proizvodi Trojka na narednim izborima podjednako moraju podnijeti i Mandić i NiP koji predvodi većinu u Centru, dok je SDP svakako samo nijemi posmatrač svih procesa. SDA neće učestvovati u sukobu NiP-a i Mandića jer je naš odgovor jesmo li za opoziv svakako DA, ali pod uslovom da u istoriju loše vlasti zajedno idu i Mandić i NiP koji ga je izabrao na prošlim izborima.

Forto: Slijedi hitna sjednica Predsjedništva Naše stranke, stojimo uz Mandića