SDP: Vlada SDA i DF poslije UKC Tuzla, gasi i Aerodrom Tuzla. Šta je sljedeće?

Tuzlanski SDP komentirao je gašenje Wizz Airove baze u Tuzli. Iz SDP-a kažu kako je nesposobna Vlada Tuzlanskog kantona, i pored činjenice da je u ovoj godini rekordan broj putnika prevezen sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, uspjela da za manje od godinu dana otjera oba avioprijevoznika sa aerodroma Tuzla (Wizz Air i Ryanair).

“Na ovaj način građani Tuzlanskog kantona i cijele Sjeveroistočne Bosne, pogotovo naša dijaspora, su ostali bez mogućnosti bržeg putovanja, a Tuzlanski kanton bez strateškog preduzeća Međunarodnog aerodroma Tuzla jako važnog za razvoj turizma, privrede i Tuzlanskog Kantona u cjelini.

Umjesto što odgovornost za propast aerodroma i odlazak Wizz Aira prebacuje na druge, Vlada TK i uprava aerodroma, treba da odgovore zašto su sve ove godine aerodromsku taksu po odlazećem putniku Wizz Airu naplaćivali dvadeset puta skuplje nego Ryanairu? Nije li to, i takvo poslovno ponašanje prema strateškom partneru izazvalo ovakvu reakciju i odlazak Wizz Aira”, pitaju iz SDP-a.

Pitaju se i kako je moguće da još nije riješeno pitanje osvjetljenja pristupa sa zapadne strane poletno slijetnoj stazi te traže da se kaže da li neko, i ko mešetari sa spornom parcelom.

“Na ovaj problem Wizz Air je ukazivao godinama i ništa niste poduzeli.

Zašto putnici sa Međunarodnog aerodroma Tuzla plaćaju 2 KM po ulasku u zgradu aerodroma, da li se taj novac prikuplja da bi se isfinansirala politička zapošljavanja na aerodromu.

Nakon gašenja UKC-a Tuzla, gašenja Međunarodnog aerodroma, opravdano je pitanje šta će sljedeće ugasiti populistička Vlada TK”, saopćeno je iz SDP-a.