Sead Jašarević: Nismo mi dotičnog pretukli nego se sam udario glavom u retrovizor. Pljunuo mi je suprugu

Danas je portal Crna Hronika objavila priču o incidentu u kojem su učestvovali otac Sead Jašarević (47) zvani “Seo” i sin Himzo Jašarević (23) zvani “Dadi”.

Sve se dogodilo sredinom decembra prošle godine na lokalnom putu Jelah-Raduša, općina Tešanj.

Jedna strana priče kaže da su se muškarac inicijala H.A. i žena Jašarević N. posvađali u saobraćaju, te je ona pozvala svog supruga Seada i sina Himzu kako bi je zaštitili.

Prema optužnici, oni su pretukli muškarca H.A. koji je prošao sa višestrukim povredama.

Sve detalje možete pročitati u članku ispod.

Supruga pozvala muža Seada i sina Himzu da pretuku čovjeka jer se posvađala u saobraćaju

Sada nam se javio i Sead Jašarević kako bi ispričao i drugu stranu priče. Kaže da je dotični muškarac H.A. sve izmislio i da za to ima svjedoke.

Prema njegovom viđenju incidenta, supruga N. i H.A. se jesu posvađali, ali je on pljunuo u lice njegovu suprugu i on ju je morao zaštititi.

“H.A. je stigao moju suprugu velikom brzinom na ulazu u Jelah i svirajući da je ne udari, ona se sklonila u desnu traku. Kada je došla do semafora, otvorila je prozor i rekla gospodinu “Sine, polahko, ubićeš sebe ili mene”. Tada je gospodin potegao pljuvačku i pljunuo suprugu pravo u lice, da bi nakon toga počeo bježati”, govori Sead Jašarević za Crnu Hroniku.

Dalje objašnjava šta se dogodilo kada ga je supruga nazvala.

“Žena je nazvala mene i rekla šta se desilo i da ide za gospodinom, ali da ga ne može stići. U tom trenutku je sa mnom u vozili bio moj sin i mi smo krenuli za njima. Supruzi sam rekao da mi pročita tablice, ali to nije bilo moguće jer je brzo vozio i bile su prljave. U jednom trenutku je jedan vozač kamiona shvatio da se nešto dešava i on mu je prepriječio put. Ja sam tada izašao iz vozila, krenuo prema njegovom koje je bilo zaključano, ali je prozor bio otvoren i ja sam njega pljunuo, prilikom čega se on mahinalno trznuo i glavom udario u unutarnji retrovizor”, tvrdi nam Sead.

Kaže da je svemu svjedočio vozač i suvozač iz kamiona.

“Sve je vidio vozač kamiona i njegov suvozač, a ja sam govorio H.A. “Što ne pljuneš svoju mater jer i ona ima isto godina kao i moja supruga”. Tu se sve završili i mi smo se uputili kući”, prepričava nam ogorčeni Sead.

Muškarac H.A. ga je na kraju tužio, a Sead govori kako ga je neko na to savjetovao.

“Nakon izvjesnog vremena, gospodin je otišao u policiju i prijavio mene jer ga je neko nasavjetovao da može izvući novac od mene, što je i pokušao pred dva policijska službenika”, završava svoju stranu priče Sead Jašarević.

Zadnju riječ u ovom slučaju će imati sud.