“Skok u Kazan 2023”: Konjic sutra okuplja najbolje skakače iz regije

Na ovogodišnjem takmičenju „Skok u Kazan“ u Konjicu sutra će nastupit 18. najboljih skakača iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

„Skakači izvode skok na glavu sa visine 16 metara u kameno udubljenje u Neretvi dimenzija dva sa dva metra, koje je duboko oko 60 centimetara. Spasioci oko stijene daju smjernice skakačima gdje da skoče plitkim uplivom, jer ukoliko bi upliv bio dubok, moglo bi doći do posljedica“ – izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Elmir Miro Hadžialić, koji je i inicijator ovog takmičenja.

Hadžialić navodi da je sve spremno za skokove i da su detaljnije pripreme počele prije mjesec dana, te da se i ove godine očekuje veliki broj posjetitelja.

„Grad Konjic je uredio gradsku plažu Stari Pazar, na kojoj se tradicionalno okupi veliki broj posjetitelja, kako iz Konjica, tako i iz brojnih gradova naše države, ali i stranih turista koji sa velikom pažnjom prate nastupe skakača i bodre ih u njihovoj namjeri da izvedu što kvalitetniji skok. Vjerujem da će i ove godine biti mnogo posjetitelja, a u suradnji sa našim sponzorima pripremili smo besplatne degustacije raznih proizvoda, što će posebno obradovati najmlađe“ – izjavio je Hadžajlić.

Takmičenje će ocjenjivati žiri, a izvodit će se dvije serije skokova.

Prvo takmičenje „Skok u Kazan“ održano je u Konjicu 1997.godine.

Organizator je Triatlon asocijacija u BiH i Triatlon pentatlon klub „Gorsko oko“ Konjic, uz pokroviteljstvo Grada Konjica.