Sloboda traži promjenu termina utakmica sa Jedinostvom, Naliću potrebno još igrača

Fudbaleri Slobode i u drugom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine igrat će pred domaćom publikom.

U goste Slobodi stiže bihaćko Jedinstvo, a posljednjeg duela Tuzlaka i Bišćana u gradu soli mnogi se rado sjećaju. Dva kluba tada su vodila bitku za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH, a uspješnija pred oko 10.000 navijača na Tušnju bila je Sloboda predvođena pokojnim Miroslavom Ćirom Blaževićem. Sloboda se u konačnici i vratila u Premijer ligu BiH iz koje je po drugi put u historiji ispala prošle sezone, prenosi Faktor.

Prvobitno je planirano da se meč Slobode i Jedinstva igra u subotu od 17 sati. Međutim, Tuzlaci su zatražili da se duel prolongira za 20 sati. Bišćani nemaju ništa protiv, a ostalo je još da NSBiH da zeleno svjetlo.

Sloboda je sezonu otvorila pobjedom protiv Rudar Kaknja rezultatom 3:2. Trener Zlatan Nalić očekuje da njegov tim bude pojačan nekolicinom novih fudbalera. Nalić žali za izgubljenim kvalitetnim U21 igračima, prije svih Tarikom Kapetanovićem koji je pojačao Sarajevo, ali i Eldarom Mehmedovićem koji se skrasio u zagrebačkoj Lokomotivi.

“Utakmica protiv Rudara bila je jako dobar pokazatelj da su nam potrebna još tri ili četiri igrača kako bismo bili konkuretni i ravnopravni protivnici stoga uprava intezivno radi na tome da se naš trenutni igrački kadar pojača”, kazao je trener Slobode.