Slovenački mediji: Ante Šimundža odbio ponudu FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo u potrazi je za trenerom.

Nakon što je smijenjen Mirza Varešanović najbliži klupi Bordo tima bio je Husref Musemić. Pojedini mediji su iskusnog stručnjaka čak i promovisali u novog/starog šefa struke, prenosi Faktor.

Međutim, u međuvremenu su se stvari promijenile i za glavnog kandidata se promovisao slovenski stručnjak Ante Šimundža. Navijači su pozdravili njegov dolazak i praktično, bilo je pitanje sata kada će biti prmovisan u Varešanovićevog nasljednika. Ali je uslijedio novi preokret.

Prema pisanju slovenskih medija Ante Šimundđža je odbio ponudu Sarajeva!

“Bivši trener Maribora i Mure, koji je posljednji vodio Ludogorets, ali je od marta bez kluba, otputovao je u Bosnu i Hercegovinu i sastao se s čelnicima Sarajeva. Konkretna ponuda bila je na stolu, ali je Ante Šimundža želio uzeti vremena da razmisli prije konačne odluke.

Sada je, kako otkrivamo, Ante Šimundža donio konačnu odluku i… Odbio je Sarajevo! Slovenski stručnjak zahvalio je ljudima koji vode klub sa stadiona Koševo (49 posto vlasničkog udjela ima malezijski milijarder Vincent Tan) na pruženoj prilici, ali je zaključio da nije pravi trenutak za njegov odlazak u Sarajevo”, piše planetnogomet.si.

Varešanović je smijenjen nakon ispadanja Sarajeva iz Konferencijske lige od Torpeda iz Gruzije. Bordo tim je u prvom kolu novu sezone vodio Mensur Dogan, direktor Akademije, a pod njegovim vodstvom na Koševu su izgubili 1:2 od Sloge iz Doboja.