Slovenski vatrogasci heroji iz poplavljenog vrtića spasili su 22 mališana!

Stotine vatrogasnih intervencija zabilježeno je u Sloveniji od četvrtka navečer zbog bujičnih poplava koje su uzrokovale obilne padavine koje su zahvatile ovaj dio Evrope.

Tri kampa su evakuirana, a nekoliko sela odsječeno je od ostatka zemlje.

Poplave su zahvatile Gorenjsku, Korušku i Zgornjesavinjsku kotlinu. Narančasti alarm je za danas upaljen i u BiH.

Autoput prema Ljubljani je zatvoren jer je poplavljen. Sporedne ceste također su poplavljene. Također, objavljeno je upozorenje svim putnicima da ne putuju ako ne moraju.

U nekoliko područja širom zemlje koja su bila najviše pogođena obilnom kišom ljudi su ostali bez struje. Opskrba električnom energijom najviše je ugrožena u Koroškoj i Zgornjoj Savinjskoj dolini. Elektroslužbe, koje se pokušavaju probiti na teško pristupačne terene, pozivaju građane da se ne približavaju elektroinstalacijama.

Slovenski vatrogasci iz poplavljenog vrtića spasili 22 djece: ‘Hvala momci, ovaj dječak na fotografiji je moj‘

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Zgrada vrtića do pola je poplavljena, vodena bujica nosi balvane na sve strane, a vatrogasci na rukama iznose uplašene mališane

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz grada Mengeša u središnjoj Sloveniji, sjeverno od Ljubljane, u petak je objavilo dramatične fotografije spašavanja mališana iz dječjeg vrtića Gobica.

– Obavještavamo roditelje da smo uspješno evakuirali svih 22 djece u objekt Sonček – napisali su na društvenoj mreži.

Zgrada vrtića do pola je poplavljena, vodena bujica nosi balvane na sve strane, a u svom tom kaosu vatrogasci na rukama iznose uplašenu djecu – odjevena u pidžame i ogrnuta toplim pokrivačima, čvrsto su se privijala uz svoje anđele čuvare.

– Naklon do neba, Bog vas blagoslovio – pisali su ganuti građani ispod objave, a posebno emotivan bio je komentar jednoga oca.

@crnahronikainfo

Apokaliptični prizori u Sloveniji: Poplavljeni gradovi, helikopterima spašavaju ljude…

♬ original sound – CRNA Hronika