Srpski dobrovoljac (15) silovao djevojku. Uhvaćen tek nakon 30 godina

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku

Muškarac (46), osumnjičen da je 1992., kao 15-godišnjak i naoružani civil, zajedno sa drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, predan je pritvorskom nadzorniku.

Kaznena prijava protiv njega podnijeta je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Ravnateljstvo policije MUP izvijestilo je u utorak da su policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje da je počinio Ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u travnju 1992. godine, osumnjičeni, tada 15-godišnjak, kao naoružani civil, zajedno sa drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, izlažući je patnji i poniženju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Iz Ravnateljstva navode da više detalja neće iznositi zbog zaštite digniteta žrtve.