Stevandić: Sankcije podstaknute iz Sarajeva, to je rezultat njihove pakosti i nemoći

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je za RTRS da su posljednje američke sankcije rezultat lične pakosti i da su podstaknute iz Sarajeva u kojem se kreira priča o navodnom rušenju Dejtonskog sporazuma u Srpskoj.

“Svi zakoni ostaju na snazi. Ove sankcije pokazuju da oni nemaju druge mehanizme – nemaju mehanizam u Savjetu bezbjednosti UN u kojem se suočavaju sa vetom Rusije i Kine, kao što nemaju ni u EU, gdje ne postoji konsenzus. Ovo je znak geopolitičke nemoći”, rekao je Stevandić.

On je istakao da iza svega stoji namjera slabljenja pozicije Republike Srpske, kao i pokušaj narušavanja dobrih odnosa Srpske i Srbije.

Stevandić je rekao da je cilj predstavnika SAD u BiH da naprave razdor između rukovodstva Republike Srpske, prvenstveno predsjednika Srpske Milorada Dodika i njega kao predsjednika Parlamenta.

On je istakao da je fazu prijetnji i ucjena prošao još dok je bio u SDS-u i da ga nikakve prijetnje neće spriječiti da poštuje volju narodnih poslanika i građana.

“Mene nisu izabrali ambasadori, već narodni poslanici”, poručio je Stevandić.

Stevandić kaže i da jikada do sada nije dobio veću podršku čestitih, pristojnih i obrazovanih ljudi. S druge strane, kako je rekao, na društvenim mrežama nižu se negativni komentari.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejtonskih akcija.