Sukob između gosta i koncesionara zbog ležaljki na plaži u Baškoj Vodi

Na plaži u Baškoj Vodi izbila je svađa između gosta i koncesionara zbog postavljanja ležaljki. Gost je bacio koncesionarevu ležaljku u more te pozvao komunalno redarstvo. Snimak ovog incidenta privukao je pažnju javnosti.

Jedan od 114 koncesionara postavio je ležaljku preko peškira gosta, što je izazvalo njegovu ljutnju. Gost je upozorio koncesionara da ne stavlja stvari na njegovo mjesto, nakon čega je koncesionar ležaljku vratio na svoje mjesto.

Baška Voda je poznata po velikom broju koncesijskih odobrenja za ležaljke i suncobrane, no često se postavljanje tih objekata odvija suprotno propisima. Ovo izaziva frustraciju kod stanovnika i gostiju koji žele koristiti slobodan prostor na plaži.

Pravila nalažu da se ležaljke moraju držati na hrpi i postaviti tek nakon što gost zatraži i plati njihovo korištenje. Ostatak plaže mora biti slobodan za sve posjetitelje koji preferiraju korištenje peškira.

Još uvijek nije poznato kako je situacija riješena nakon što je interveniralo komunalno redarstvo. Video možete pogledati ovdje.