Suljagić: Volio bih da sam sinoć mogao porodicu i djecu skloniti na sigurno

Direktor Memorijalnog centra ‘Potočari’ Emir Suljagić je ukazao na nove prijetnje i zastrašivanja nakon što je objavljen Izvještaj o negiranju genocida u Srebrenici.

Suljagić se oglasio na Twitteru:

“I dobronamjernima i zlonamjernima: više bih volio da sam sinoć imao mogućnost da porodicu sa dvoje djece sklonim na sigurno nego sve što sam dosad uradio. Na vrh mi je glave patriota koji od 1992. godine od Bošnjaka istočne Bosne iznova traže da se žrtvuju.

Kao čovjek, volio bih da je i moj otac bio dezerter, pa da kao očevi nekih od meni poznatih današnjih patriota sa grčkih i turskih plaža, može gledati svoju unučicu kako raste. Ko god želi da bude šehid, bujrum mu moje radno mjesto. Meni je šehida za jedan život dovoljno.

Kao građanin, moram vam objasniti da za razliku od Jasmina Mulahusića, Branimir Kojić nema samo tastaturu, nego iza sebe ima organizaciju koja je na budžetu entitetskih vlasti. I kada on stavi nekome metu na čelo, kao što je stavio Edinu Ikanoviću, to nije šala.

Ali, kad Mulahusić napiše nešto u društvenim medijima digne se – s pravom – kuka i motika. Kada službenicima Srebrenica MC prijete ljudi poput Kojića, vlada potpuna tišine. Nigdje nikoga osim nas samih, ponovo prepuštenih samih sebi. Dakle, ako ne možete pomoći, barem šutite”, napisao je Suljagić.

“Poslije današnjeg dana gdje je entitetska vlast preko svojih megafona i u svojim medijima javno prijetila ljudima koji rade sa nama, postaje jasno koliko je važno da sjednemo sa svim našim partnerima i pitamo ih kako misle zaštititi članove i članice Srebrenica MC tima”, naveo je Suljagić.

Suljagić se oglasio kako bi upozorio na dešavanja u RS, nakon objave Izvještaja o negiranju genocida u Srebrenici.

“Nakon što je Izvještaj o negiranju genocida u Srebrenici objavljen u 372 medijska izvještaja u cijelom regionu jučer, danas kreće odmazda. Kroz režimske medije u RS-u se stavlja meta na čelo ljudima koji su uključeni u izradu Izvještaja”, poručio je Suljagić.