Talenat plaćen 500.000 eura: Dinamo će sutra predstaviti novog fudbalera

Dinamo bi u ponedjeljak trebao predstaviti Yacinea Titraouija (19) nakon što se odrade ljekarski pregledi. Titraoui je dobio vizu i boravi u Zagrebu, a Modri na ovom transferu rade oko mjesec dana.

Riječ je o veznjaku koji je jedan od najvećih talenata alžirskog nogometa. Dolazi iz alžirskog Paradoua koji je poznat po razvoju mladih igrača od kojih je velik broj završio u francuskim klubovima.

Dinamo je Titraouija navodno platio 500.000 eura, a Alžircima će pripasti i postotak od budućeg transfera za koji u Maksimiru vjeruju da bi mogao biti težak nekoliko miliona eura. Titraoui prema Transfermarktu vrijedi 1,1 milion eura, a može igrati na poziciji šestice i osmice, što je upravo ono što je trener Igor Bišćan želio.

Titraoui će potpisati ugovor na četiri godine, a zarađivat će 130.000 eura po sezoni, što bi mogao biti jedan od boljih Dinamovih poslova u posljednje vrijeme pokaže li se Alžirac kao dobar igrač. Paradou je u skautskim krugovima poznat kao akademija koja izbacuje jako dobre igrače, među kojima su bili Youcef Atal, Ramy Bensebaini i brojni drugi.