Tomislav Marić priveden u Laktašima: Predložen pritvor za dilera iz Hrvatske

Postupajući u okviru 24-satne dežure, dežurni tužilac Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti sa MUP-om RS-a a koje su se odnosile na lišenje slobode osumnjičenog državljanina BiH i Hrvatske, na području Laktaša.

Osumnjičeni Tomislav Marić, rođen 1982. godine, nastanjen u Zagrebu, lišen je slobode, nakon što su, policijski službenici tokom kontrole automobila, kojim je upravljao osumnjičeni, na skrivenim mjestima u prtljažniku vozila, pronašli i oduzeli oko pola kilograma opojne droge “kokain”.

Osumnjičeni se tereti da je navedenu opojnu drogu, radi stavljanja u međunarodni promet, neovlašeno krijumčario iz Republike Hrvatske na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) i b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, s obzirom da osumničeni pored državljanstva Bosne i Hercegovine, posjeduje i državljanstvo R Hrvatske kao i prijavljeno prebivalište u R Hrvatskoj, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)