Tragična smrt ekstremnog sportiste u padu sa 68. sprata

Sinoć se dogodila nesreća u luksuznom naselju Mid-Levels u Hongkongu, kada je francuski ekstremni sportista, Remi Lusidi, izgubio život nakon što je pao s 68. sprata zgrade.

Nesreća se desila dok se 30-godišnjak peo na kompleks Treganter kule. Lusidi je bio poznat po svojoj strasti prema ekstremnim sportovima, ali nažalost, ovaj put mu je taj hobi bio koban.

Prema izvještajima “South China Morning Post”, Lusidi je stigao u zgradu oko 18 časova po lokalnom vremenu i rekao osoblju da posjećuje prijatelja koji živi na 40. spratu. Međutim, kako je osoblje saznalo da Francuz ne ide kod prijatelja, pokušali su ga zaustaviti, no već je bio u liftu.

Posljednji put je viđen živ u 19.38 časova po lokalnom vremenu, kada je lupao na prozor penthausa. Sobarica je primijetila njegovu uznemirenost i pozvala policiju.

Policija pretpostavlja da je Lusidi bio zarobljen ispred penthausa i da je pokušavao dobiti pomoć udarajući u prozor. Nažalost, spas nije stigao na vrijeme, te je tragično preminuo u ovom nesretnom događaju.