Tragična smrt majke dvoje djece: Trovanje vodom uzrokovalo koban ishod

Majka dvoje djece u Indiani umrla je nakon što je popila gotovo dvije litre vode u samo 20 minuta.

Nesretni događaj odigrao se nakon što je provodila produženi vikend na jezeru Friman tokom 4. jula.

Ešli je posljednjeg dana putovanja osjećala vrtoglavicu i glavobolju, tipične simptome dehidracije. Popila je gotovo dvije litre vode u nadi da će osjetiti olakšanje.

Kada se vratila kući, Ešli se srušila u svojoj garaži. Nakon medicinskog pregleda, utvrđeno je da ima oteklinu na mozgu. Nažalost, nikada više nije došla svijesti. U bolnici su ljekari dijagnosticirali stanje koje se naziva hiponatrijemija, poznato i kao trovanje vodom. Ovo stanje nastaje zbog previše vode u tijelu, a premalo natrija.

Njezin brat, Devon Miler, još uvijek je u nevjerici zbog svega što se dogodilo. “Bio je to veliki šok za sve nas. Pomislio sam da to ne može biti stvarno”, rekao je uznemireno.

Miler je dalje podijelio svoje uspomene na taj kobni dan: “Osjećala se kao da joj ništa ne može utažiti žeđ. Kada smo napustili plažu, koja je bila udaljena oko 20 minuta vožnje brodom, popila je četiri boce vode u tih 20 minuta.”

Ova porodica, poput mnogih drugih, odlučila je provesti ljetni odmor na jezeru Friman, popularnom ljetovalištu. No, ono što je trebala biti radostan i opuštajući odmor, pretvorilo se u tragediju koju niko nije očekivao. Familija je boravila na jezeru od subote, 1. jula, do utorka, 4. jula.

Doktori su objasnili da je hiponatrijemija posljedica unosa prekomjerne količine vode u kratkom vremenskom razdoblju, što preopterećuje tjelesne organe, posebno bubrege, koji ne uspijevaju pravilno regulirati ravnotežu tekućina u tijelu.