Trener AEK-a pred meč u Zagrebu: Zbog tragedije smo se morali pripremati drugačije

Trener AEK-a Matias Almeyda i igrač Jens Jonsson održali su na Maksimiru konferenciju za medije uoči utakmice visokog rizika protiv zagrebačkog Dinama, nakon incidenta u kojem je smrtno stradao grčki državljanin, javlja Anadolu (AA).

“Osoba sam koju ovakve stvari rastužuju. Bili smo sretni zbog susreta ove dvije momčadi, ali tužni smo zbog svega što se dogodilo i izgubljenog ljudskog života”, izjavio je trener Matias Almeyda.

Istaknuo je kako je tragični događaj koji se desio u Atini, u sukobu navijača Dinama sa domaćim navijačima i građanima, uvjetovao drugačiju pripremu za utakmicu.

“Obje momčadi, koje su obje jako dobre, morale su promijeniti način na koji su se pripremale nakon tragedije. Ali, izgubljen je jedan ljudski život. Obitelji izražavamo saučešće i mislim da smo napravili najbolje u ovim okolnostima”, dodao je Almeyda.

Komentirao je i situaciju bivšeg hrvatskog reprezentativca Domagoje Vide koji je netom oporavio od ozljede i među igračima je koji će sutra istrčati na Maksimir.

“Mogu zamisliti kako se osjeća s obzirom na to da je došao u svoju zemlju, igrati protiv svog bivšeg kluba. No, on je veliki profesionalac i sutra će biti spreman”, zaključio je trener AEK-a.

Na stadionu Maksimir će se večeras od 20 sati igrati prvi susret 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a.

Utakmica se trebala igrati prošloga utorka, no pomaknuta je zbog nereda koji su izbili u atinskoj četvrti Nova Filadelfija u noći s ponedjeljka na utorak i ubistva grčkog navijača Michalisa Katsourisa.

Uzvratna utakmica će se igrati 19. augusta u Atini, a oba susreta se igraju bez gostujućih navijača.

U Ateni je uhapšeno 105 osoba, većinom hrvatskih državljana, nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni.