Trener Austrije: Analizirali smo Borac, neugodni su i snažni u napadu

Fudbaleri Borca sutra počinju svoju sezonu utakmicom protiv Austrije u Beču.

Radi se o utakmici drugog pretkola Konferencijske lige, a najavio ju je trener austrijskog tima Michi Wimmer.

“Analizirali smo Borac i uvidjeli da imaju priličnu dubinu. Igraju 4-4-2, neugodni su za igru ​​i imaju dobru napadačku ekipu. Ako im dopustite da igraju, igrat će i biti opasni. Usredotočit ćemo se na našu igru. Ovo je domaća utakmica i naravno da je želimo pobijediti. Sada smo neporaženi sedam utakmica i dobro smo igrali protiv Galatasaraya i Aris Limassola. Sutrašnja će utakmica biti drugačija. Moramo dati sve od sebe”, rekao je trener Austrije Wimmer.

Javnosti se obratio i sportski direktor Jurgen Werner, a tema je, između ostalog, bio i mogući odlazak Harisa Tabakovića iz kluba.

“U naprednim smo pregovorima o Harisovom transferu. Ole Saeter (Rosenborg Trondheim, op.a.) je naravno zanimljiv igrač, ali si to trenutno ne možemo priuštiti. Još uvijek ima ugovor. Ne možemo trošiti milione. On nam je dugoročno zanimljiv igrač jer ima Harisove vrline. Naravno da se moramo pozabaviti potencijalnim zamjenama”, rekao je Werner, iz čijeg se izlaganja može zaključiti da bi Tabaković ubrzo mogao napustiti Beč.

“Na početku sezone nikada potpuno ne znamo gdje se nalazimo. Obavili smo svoj domaći zadatak. Momčad je dobro pojačana i sve više se ujedinjuje. S Galvaom i Huskovićem trener ima praktički dva nova igrača. Svi sada s nestrpljenjem očekujemo početak sezone. Sportski gledano, drago nam je ako naši ključni igrači ostaju s nama. Nismo računali na prihode od evropskih takmičenja. Svako naredno kolo nas približava cilju da zadržimo ekipu. Igrači ne forsiraju odlaske. Bilo je upita, ali nisu se kretali u onim razmjerima koje smo zamišljali”, također je istakao Verner.

Utakmica Austrije i Borca na programu je u četvrtak od 20.30h. Prijenos je na Areni Sport 1.