Tri igrača Veleža upitna za meč s GOŠK-om, Anđušić upozorava: Ne smijemo se opustiti

Velež je u prvom kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine deklasirao Zvijezdu s 5:0 i sada pun samopouzdanja dočekuje meč s drugim novajlijom.

U nedjelju će na stadionu Rođeni gostovati GOŠK, koji je u prvom kolu poražen od Tuzla Cityja s 1:4.

Utakmicu je najavio trener Veleža Nedim Jusufbegović.

“Ulazimo prilično dobrog raspoloženja, s vjerom u vlastite snage i sa željom da se predstavimo u što boljem svjetlu. Da nam takva igra da što bolji rezultat. Tako smo se spremali, izvukli smo neke stvari s kojim nismo bili zadovoljni protiv Zvijezde i pokušat ćemo da napredujemo”, rekao je Jusufbegović i dodao:

“Znamo da nas očekuje zahtjevna i teška utakmica, da će nam trebati dosta truda i napora da pobijedimo, te da će nam trebati i pomoć tribina, pozitivna energija…”

Osvrnuo se i na zdravstveni bilten i otkrio da su nastupi tri igrača upitni.

“Vukčević osjeća određenu bol u zglobu, Hrkać vjerovatno neće biti u kadru, Halilović je upitan. Sve su to sitnice, 5-7 dana, ali ta tri igrača su pod upitnikom. Dobro je što su se vratili Hasanović i Pršeš, ali fali im još malo kvalitetnijih treninga. Biće u kadru”, zaključio je Jusufbegović.

Meč je kratko najavio i Nemanja Anđušić.

“Ne smijemo se opustiti. Očekujemo tešku utakmicu. Pristupit ćemo maksimalno ozbiljno i nadamo se novim bodovima”, rekao je Anđušić.

Utakmica Velež – GOŠK igra se u nedjelju od 21 sat.