Trostruki svjetski šampioni pobjednici Jadranske teqball lige u Sarajevu

Trostruki svjetski šampioni u teqballu Bogdan Marojević i Nikola Mitro pobjednici su Jadranske lige koja je u subotu, 12. augusta, održana u Sarajevu.

U sklopu manifestacije “Ljeto na Vilsu”, na sarajevskom Vilsonovom šetalištu održana je druga etapa Jadranske teqball lige, a cjelodnevni program s mnoštvom zainteresovane publike samo je potvrdio ogromno interesovanje koje vlada za sport u kojem se kombinuju elementi nogometa i stonog tenisa.

Zahvaljujući sjajnim igračima i takmičarima koji su s čitavog Balkana stigli na turnir u Sarajevo, prikazana je fantastična igra i slobodno se može reći svjetski nivo nadmetanja. Tome u prilog ide i činjenica da je učešće uzelo više od 30 ekipa, a pobjedu su na kraju odnijeli trostruki svjetski šampioni – Bogdan Marojević i Nikola Mitro (ekipa TEQ Liman) te shodno tome dobili i nagradu u iznosu od 1.000 eura.

Drugo mjesto i nagradu od 400 eura osvojila je ekipa Teqball Novi Beograd, a treće mjesto i nagradu od 200 eura ekipa Bijela. 

Na turniru u Sarajevu učestvovali su takmičari iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i domaći igrači iz BiH, a svi zajedno iskoristit će i slobodno vrijeme u glavnom gradu te uživati u danima Sarajevo Film Festivala, što je također dalo jednu posebnu notu ovom turniru.

Jadranska teqball liga, nakon Bara i Sarajeva, nastavlja se turnirom na Zlatiboru, a zatim seli u Zadar i Skoplje. BiH će, kao i do sada, imati svoje predstavnike na svim turnirima.

Teqball je sport koji kombinuje elemente nogometa i stonog tenisa, a igra se na posebno dizajniranom stolu koji ima zakrivljenu površinu (TEQ stol). Cilj je koristiti noge i tijelo kako biste kontrolisali i prebacili loptu preko stola, bez korištenja ruku.

(FENA)