Turneja Mozzart Table Volleyball Summer Tour završena proteklog vikenda u Sarajevu

Turneja Mozzart Table Volleyball Summer Tour završena je proteklog vikenda još jednom sjajnom manifestacijom u Sarajevu, a Rijad Begić i Tamara Ćešić kompletirali su savršen niz i sa svih pet osvojenih turnira bit će dio reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u sklopu “Ljeto na Vilsu” održan je i peti, posljednji za 2023. godinu turnir ljetne turneje, a kao što je to bio slučaj i u ranijim gradovima, i ovaj put je sve proteklo u još jednoj izuzetnoj sportskoj atmosferi i nadmetanju koje je pokazalo sve čari najbrže rastućeg sporta na svijetu. 

Program koji je trajao tokom čitavog dana privukao je veliki broj zainteresovanih navijača i mnogobrojne publike koja se zadržala na prostoru gdje se turnir igrao, a sve je održano pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Kao šlag na tortu, viđena je još jedna sjajna sportska manifestacija i prikazana sva ljepota koju nudi mješavina odbojke i stonog tenisa koja se igra na zakrivljenom “teq stolu”, a još jednu pobjedu odnijeli su Rijad Begić i Tamara Ćešić, koji su tako nakon Trebinja, Mostara, Novog Travnika i Kaknja kompletirali savršen niz i u potponosti obilježili ljetnu turneju sa svih pet osvojenih turnira. 

Za novčani iznos od 750 KM, kao dio pojedinačnih nagrada koje su se dijelile na svakom turniru, u finalu u Sarajevu su bili bolji od od Damira Mahmutovića i Amne Mušije, koji su za svoj rezultat i drugo mjesto nagrađeni sa 450 KM.

Zahvaljujući Monriju i BH Telecomu, koji su za svaki turnir osigurali novčane nagrade, treće mjesto i 150 KM osvojili su Rijad Obradović i Amra Mandžukić. Četvrto mjesto i 100 KM su osvojili Tomislav Mikić i Tijana Perković, a peto mjesto i nagradu od 50 KM osvojili su Anel Duraković i Lejla Hadrović. 

Begić i Ćešić su tako potpuno zasluženo osvojili glavnu nagradu turneje, a koju je osigurao Vas Tour – sedmodnevno luksuzno putavanje u Tursku. Također, spomenuti dvojac će, uz Damira Mahmutovića i Amnu Mušiju, predstavljati reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koje će biti održano od 26.-30. jula ove godine.

S obzirom na to kakvu su igru prikazali spomenuti parovi na ovogodišnjoj turneji, gdje su dominirali u svakom gradu i vodili bitku za prvo mjesto, s pravom se možemo nadati da će i na najbolji mogući način predstaviti našu državu. Begić i Mahmutović će nas predstavljati u muškoj konkurenciji, dok će Ćešić i Mandžukić činiti žensku reprezentaciju BiH. Poručili su da je cilj samo jedan, a to je prvo mjesto i zlatna medalja u obje konkurencije. 

Kotizacija za učešće je i ovaj put iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba, što je bila praksa na svih pet turnira koji su održani u sklopu ljetne turneje. Za cjelokupnu atmosferu pobrinuli su se Red Bull te Sara voda kao zvanična voda turneje.

“Ljetna turneja je završena i jako smo ponosni na sve ono što smo uspjeli uraditi. Prošla godina je premašila sva naša očekivanja, a ova još jednom pokazala i dokazala da to nije bila slučajnost i da smo postali prepoznatljivi po organizaciji sportskih događaja na otvorenom. Još jednom, posebno nam je drago da bilježimo konstantan rast u smislu učešća takmičara i publike koja pokazuje sve veće interesovanje. Naredne godine obećavamo još veći spektakl, a u planu je organizacija i zimske turneje”, poručio je Adni Challenger, izvršni direktor ACAR Events.

Za kraj su se još jednom zahvalili svim partnerima i sponzorima turneje, bez kojih oranizacija događaja u pet bh. gradova ne bi bila moguća, medijima koji su pratili sve i nesebično pružili podršku te davali dodatni vjetar u leđa, ali i svima takmičarima i publici koji su bili dio ljetne priče. 

Sve u svemu, ovaj događaj i ove godine je bio sjajan primjer strasti i ljubavi prema sportu. Odlična i predana igra svih takmičara, nevjerojatna atmosfera u svim gradovima i reakcije navijača stvorili su nezaboravan doživljaj. Sportski događaji poput ovoga pokazuju snagu sporta ujedinjujući ljude, pružajući im nevjerojatne trenutke i ostavljajući dubok utisak na sve koji su prisustvovali.