Tužilaštvo traži pritvor za poznatog serijskog provalnika Zoran Aleksić

Okružno javno tužiaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Zoranu Aleksiću (48) iz Banjaluke, koji je uhapšen u akciji “Taster” zbog sumnje da je provaljivao u privatne kuće iz kojih je krao novac i nakit.

Kako je saopštilo tužilaštvo Aleksiću se na teret stavlja da je počinio “produženo” krivično djelo teške krađe.

“Osumnjičeno lice je u namjeri sticanja protiv-pravne imovinske koristi u vremenskom periodu od aprila 2023. godine do dana 29. jula upotrebom fizičke snage i podesnog alata, nasilno ulazio u privatne stambene objekte na području Grada Banjaluka i Opštine Mrkonjić Grad, iz kojih je tom prilikom otuđio novac i zlatni nakit, te stekao protiv-pravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.000 KM”, saopštilo je Tužilaštvo.

Dodaju da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

“O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu”, navode u Tužilaštvu.

Aleksić ima bogat dosije i policijske agencije su nadležnim tužilaštvima protiv njega podnijeli na desetine krivičnih prijava za više od 100 krivičnih djela. U posljednjih 20 godina izrečeno mu je ukupno 11 godina zatvora, što je većinom odležao.