Tužna bh. realnost: Istog dana radnica puštena iz bolnice i vlasnik iz zatvora na slobodu

Radnica hotela Jablanica, koja je prijavila da ju je vlasnik ovog objekta Amir Džafić u utorak brutalno pretukao, danas je otpuštena iz bolnice, a prema svemu sudeći i njen napadač je, otprilike u isto vrijeme, pušten iz pritvora.

Ovo nam je nezvanično potvrđeno iz više izvora, no iz Tužilaštva HNK zvaničnu potvrdu nismo uspjeli dobiti. Prvo smo kontaktirali MUP HNK gdje nam je rečeno da nazovemo Tužilaštvo HNK. N

akon što kontaktirali glasnogovornika Tužilaštva HNK, rečeno nam je da je na godišnjem odmoru. Potom smo zvali Područnu kancelariju Konjic gdje nam ovu informaciju nisu potvrdili, ali je nisu ni negirali piše Klix.

Podsjećamo, u utorak u 20:50 sati D. K. iz Jablanice prijavila je Policijskoj stanici Jablanica da je u Hotelu “Jablanica” njenu kćerku E. K. (1995.) fizički napao i nanio joj povrede A. Dž. (1979).

On je uhapšen i zadržan u policijskim prostorijama.

Dežurni ljekar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar obavijestio je PU Mostar da je E.K. zadobila teške tjelesne povrede te je ostala na daljnjim pretragama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

O ovom slučaju oglasio se i predsjednik udruženja za zaštitu radničkih prava Dražan Pejaković

Ovako izgleda radnica koja je tražila svoju platu, a povrede joj je nanjeo vlasnik (Robovlasnik) hotela “Jablanica”. Amir Đafić.

Brutalno ju je pretukao, nanjeo teške tjelesne povrede samo zato što je tražila svoje pošteno zarađene novce. Osuđujem svaki vid nasilja nad bilo kome, a iskreno se nadam da će tužilaštvo uraditi nešto po ovom pitanju te osuditi monstruma ili će se i ovaj vlasnik (robovlasnik) izvući jer je usko povezan sa vladajućim strankama.

Kad budete prolazili kroz Jablanici nemojte slučajno da svratite u ovaj hotel.
Podrška svim ženama. ❤” – izjavio je Dražan Pejaković.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)