Tužna sudbina samohranog oca Jahira: Sinove poveo na ljetovanje, pa se pred njima utopio

Jahir Ademović (46) je srpski državljanin koji je živio u Cirihu sa svojom djecom. On je samohrani otac, a dvojicu sinova je odveo na ljetovanje u Italiju kako bi odmorili, kada je porodicu zatekla teška tragedija.

Jahir se 3. avgusta utopio na plaži u turističkom ljetovalištu Rimini u Italiji. Na ljetovanje je stigao nedavno sa svojim sinovima, koji imaju 20 i 21 godinu i djeca su sa invaliditetom.

Tog 3. avgusta sinovi su bili na obali, a njihov otac na dušeku u moru. U jednom trenutku, čovjek je počeo da maše rukama, da viče i doziva pomoć. To su ugledali njegovi sinovi, koji su odmah otišli da alarmiraju spasioca. Nesrećni čovjek je pao sa dušeka i upao u vodu.

Još uvijek nije poznato da li je Jahiru pozlilo ili je primjetio da ga talasi nose daleko od obale. Kako prenose italijanski mediji, on nije znao da pliva.

Ljekar je odmah stigao na lice mjesta, pokušana je reanimacija, ali nažalost bezuspješno. Spasioci su prvo imali poteškoće da lociraju muškarca, a kada su ga izvukli iz vode, bilo je prekasno. Stradao je na 300 metara od svojih sinova, koji su svjedočili toj tragičnoj sceni.

Dvojica sinova su ostala sama. Oni imaju invaliditet. Sinovima ovog muškarca u pomoć je pritekao i gradonačelnik Belarija, Filipo Đorđeti.
“Da li nam je tata mrtav?”

Gradonačelnik je naveo da je čuo da se na plaži utopio jedan turista koji živi u Švajcarskoj i da su tu njegova dva sina.

– Odmah sam otrčao tamo pošto znam njemački jezik. Čovjek je bio na dušeku i jugozapadni vjetar ga je odgurao 300 metara od obale, a onda su ga talasi poklopili – počeo je svoju priču Filipo Đorđeti.

– Neprestano mislim na ta dva momka od 20 i 21 godinu. Oni su jako hrabri i trezveni u ovim teškim trenucima. Oni su me prvo pitali na njemačkom jeziku “da li im je otac zaista mrtav”. Nije bilo lako da im se to saopšti – rekao je gradonačelnik.

O dvojici sinova će voditi računa baka i djed. Sinovi su se vratili su u Švajcarsku u petak.