U bh. vozilu muškarac (31) švercao 35 kila rakova. Odmah je lišen slobode

Muškarac (31) kojeg je policija tijekom vikenda u osobnom automobilu zaustavila na imotskom području, tijekom čega su pronašli više od 35 kilograma riječnih rakova, zaradio je kaznenu prijavu zbog trgovanja zaštićenim prirodnim vrijednostima, doznaje se u policiji.

Događaj se dogodio u subotu ujutro na širem imotskom području gdje su policijski službenici zaustavili osobno vozilo BiH registarskih oznaka.

Policija je unutar vozila primijetila sedam vreća u kojima su se nalazili riječni rakovi. Vaganjem je utvrđena količina od 35.75 kilograma. Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene vrste slatkovodnih životinja, muškarac je odmah uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Pronađeni rakovi su oduzeti i zbrinuti u dogovoru s nadležnom agencijom, dok je po dovršenom istraživanju protiv 31-godišnjaka podnesena kaznena prijava za kazneno trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima. U Kaznenom zakonu je za to kazneno djelo određena zatvorska kazna u trajanju do tri godine zatvora ili od šest mjeseci do pet godina.