U julu MUP KS izdao 189 kazni zbog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom

Tokom jula 2023. godine, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdali su 189 prekršajnih naloga vozačima koji su vozila nepropisno parkirali na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.

Iz istog razloga, pet vozila je premješteno specijalnim vozilom “pauk”.

Od početka ove godine, policijski službenici Uprave policije su izdali 1.515 prekršajnih naloga po osnovu nepropisnog parkiranja na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom, a 26 vozila je premješteno.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo podsjećaju građane da je bespravno parkiranje na mjestu rezervisanom za osobe s invaliditetom zabranjeno Zakonom o osnovama sigurnosti na putevima u Bosni i Hercegovini.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja aktivno provođenje pojačanog nadzora i kontrole znaka pristupačnosti, odnosno parkiranja na parkirališnim mjestima označenim za osobe s invaliditetom.

Sve učesnice i učesnike u saobraćaju pozivaju da poštuju saobraćajne propise i iskažu primjeren nivo svjesnosti za potrebe vozača s invaliditetom, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.