Uhapšen diler u Laktašima, koristio ženu i dijete za prikrivanje krijumčarenja kokaina

U današnjoj policijskoj akciji u Laktašima, Tomislav Martić iz Zagreba uhapšen je zbog krijumčarenja droge. Prilikom hapšenja, kod njega je pronađeno nešto više od pola kilograma kokaina. Ono što je dodatno šokiralo javnost jeste činjenica da je Martić, kako navode izvori Srpskainfo, poveo svoju ženu i dijete kako bi se manje privlačio pažnju policije i carine.

Prema informacijama, inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet imali su unaprijed prikupljene informacije da će Martić danas unijeti veću količinu kokaina u Bosnu i Hercegovinu. Na osnovu ovih podataka, policijske snage su ga pratile od trenutka kada je prešao granicu i odlučeno je da bude zaustavljen na naplatnim kućicama u Laktašima.

Tokom pretresa vozila koje je koristio osumnjičeni, pronađena su dva paketa kokaina, skrivena na nekoliko mjesta u vozilu. Ukupna težina zaplijenjene droge iznosi 526 grama.

Službenici MUP-a Republike Srpske izjavili su da će uhapšeni biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Ova akcija izvedena je pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji s Graničnom policijom BiH.