Uhapšen jedan od najpoznatijih banjalučkih lopova: “Pronađeno mu 8.200 eura i 1.900 KM”

Zoran Aleksić koji je, uhapšen u noći između subote i nedjelje zbog sumnje da je počinio najmanje četiri krađe, predat je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, potvrđeno je za Srpskainfo.

Aleksić je uhapšen u operativnoj akciji „Taster“, a koju su izveli pripadnici Policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad.

Policijski službenici su noćas, 15 minuta iza ponoći u Banjaluci, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela uhapsili Z.A. i V.A. oba iz Banjaluke, a prilikom hapšenja kod njih je pronađen i oduzet novac u iznosu od 8.200 evra i 1.900 KM, koje su ukrali veče prije.

– Preduzimanjem mjera i radnji u okviru navedene akcije utvrđeno je da se Z.A. može dovesti u vezu su izvršenjem dva krivična djela na području Policijske uprave Banjaluka i dva krivična djela na području Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Krivična djela je počinio od početka 2023. godine, na način da je iskoristio odsustvo vlasnika iz stambenih objekata, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarao ulazna ili balkonska vrata, nakon čega je ulazio u unutrašnjost i krao novac i zlatni nakit.

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 20.000 KM – pojasnili su u PU Banjaluka.

Sve mjere i radnje u okviru navedene akcije preduzimaju se pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako Srpskainfo saznaje, Zoran Aleksić je godinama poznat policiji po krađama i do sada je hapšen na desetine puta.