Užas: Sarajka navodila maloljetnu osobu na prostituciju, policajac iz Banje Luke bio klijent!

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode Sarajku E.V. i Banjalučanina Z.P., koji je inače policijski službenik, a zbog kaznenih djela protiv spolnog integriteta na štetu maloljetne osobe.

To su priopćili iz banjalučke policije, te dodali da su izvršeni pretresi stambenih i drugih prostorija na više lokacija u Banjoj Luci, koje koriste uhićeni, te pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u kaznenom postupku.

“Nakon završene kriminalističke obrade E.V. i Z.P su predati u nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu Banjaluka. Protiv E.V. podnesen je izvještaj za navođenje djeteta na prostituciju, a protiv Z.P. za spolnu zlouporabu djeteta starijeg od 15 godina. Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, on će biti suspendiran iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut interni postupak”, naveli su iz banjolučke policije.

Kako su dodali, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i dosljedno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima.