Veliki uspjeh bh. firme: Isporučili još jedno vozilo vrijedno 600 hiljada KM

U krugu Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica u petak je izvršena primopredaja navalnog vatrogasnog vozila, koje je nabavljeno za potrebe unaprjeđenja sistema zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na području grada Zenica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je ponovio kako je namjera Gradske uprave kojom rukovodi da se poboljša sistem zaštite i spašavanja, kao i da se službama za zaštitu i spašavanje osigura adekvatna oprema za rad.

– Ovo vozilo je najsavremenije i najopremljenije vozilo takve vrste u Bosni i Hercegovini. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da je vozilo proizvedeno u našoj zemlji, a u skladu sa evropskim standardima – rekao je gradonačelnik Kasumović.

Pomoćnik Gradonačelnika za civilnu zaštitu Muamer Kovać je istakao da je vrijednost vozila oko 600.000 KM, te da je isto Odlukom Štaba civilne zaštite Grada Zenica nabavljeno iz namjenskih sredstava.

– Sigurno je riječ o vozilu koje može odgovoriti svim potrebama na terenu, a koje će služiti za potrebe građana Zenice, ali u slučaju potrebe i za pomoć stanovništvu BiH – kazao je Kovać.

Vozilo je nabavljeno od firme Su-Ad Živinice. Na Facebooku se oglasio vlasnik firme Suad Bešlić.

– Novo vatrogasno vozilo tip-a TLF 4000 isporučeno je i predato na korištenje Civilnoj zaštiti gradu Zenica. Zahvaljujem se Gradonačelniku Fuadu Kasumoviću na ukazanom povjerenju i podršci u razvoju i realizaciji projekta. Službi Civilne zaštite na čelu sa gospodinom Muamerom Kovačem, želim puno sreće u korištenju novog vatrogasnog vozila i da što manje posla imaju – napisao je Bešlić.

Dodao je da će svaki san postati stvarnost ako čovjek čvrsto vjeruje u svoj uspjeh.

– Ovo je moje priča, svjetska a bosanska priča! – napisao je Bešlić.