Veliko pojačanje: Bayern doveo stopera za 60 miliona eura

Bayern je potvrdio transfer Kim Mina Jaea (24) iz Napolija. Njemački prvak platio je italijanskom oko 60 miliona eura, a reprezentativac Južne Koreje potpisao je petogodišnji ugovor.

Kim je prošle bio jedan od najboljih stopera na svijetu i proglašen je za najboljeg stopera italijanske Serie A. Bayernov izvršni direktor Jan-Christian Dreesen je rekao:

“Napravio je veliki napredak. Nedavno je osvojio Serie A i izabran je za najboljeg defenzivca lige. Impresionira svojom fizičkom prisutnosti, ali mentalitetom i brzinom. Sretni smo što odmah kreće s pripremama i uvjereni smo da će sa svojim stilom igre inspirirati naše navijače.”

Kim je dodao: “Bayern je san svakog nogometaša. Jako se veselim svemu što me čeka ovdje. Za mene je ovo novi početak i ovdje ću se dalje razvijati. U razgovorima s klubom odmah u startu mi je rečeno koliki je interes za mene. Moj prvi cilj je odigrati puno utakmica. Osim toga, želim osvojiti što više naslova.”

Kim je započeo karijeru 2016. u trećeligaškom klubu Gyeongju KHNP FC u Južnoj Koreji. Igrao je još za tamošnji Jeonbuk. Igrao je i za kineski Beijing Guoan te turski Fenerbahče, a prošlog je ljeta prešao u Napoli. Za italijanski klub je odigrao 45 utakmica, a za svoju reprezentaciju ima 49 nastupa i tri gola.