(VIDEO) Čuvena zlatara u Parizu “Piaget” opljačkana, nestalo 15 miliona eura: Ovo nas podsjeća na Pink Pantere

Zlatara Piaget, koja se nalazi u ulici Rue de la Paix u 2. arondismanu Pariza, bila je poprište spektakularne pljačke u utorak oko podneva, saznaje francuski BFMTV iz policijskog izvora. Način na koji je ova pljačka izvršena podsjeća na neke prethodne koju su izvršili pripadnici takozvane „Pink Panter“ grupe koja dolazi iz više zemalja sa Balkana.

Oko 13 sati, jedan par je ušao u radnju, osujetivši budnost pripadnika obezbjeđenja. Muškarac je zatim izvukao pištolj sa prigušivačem i natjerao osoblje da legne u zadnji dio radnje, dok je žena uvela drugog muškarca prije nego što je izašla. Podsjećamo da su juvelirnice u Parizu zaštićene sistemom „zatvorenih vrata“. Vrata se naime mogu samo otvoriti iznutra.

Međutim, tokom pljačke niko nije povrijeđen. Počinioci ove oružane pljačke su potom pješke pobjegli, a dvojica muškaraca su ukrali satove.

Iznos štete trenutno se procjenjuje na između 10 i 15 miliona eura u slučaju preprodaje ukradene robe, saopštilo je parisko tužilaštvo. Otvorena je istraga o počiniocima oružane pljačke koji se terete za organizovanje u kriminalnu bandu sa ciljem izvršenja teškog krivičnog djela.