(VIDEO) Teška nesreća u kojoj je povrijeđeno 6 osoba

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na M17 u blizini Konjica a kako je potvrđeno portalu Crna-Hronika iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nesreća se dogodila u jutarnjim satima u 7:50.

Sudat tri putnička automobila dogodio se na Ribićkom most između Ostrošca i Ćelebića.

U nesreći su sudjelovala čak tri putnička automobila marke BMW, Ford i Passat  a povrijeđeno je čak 6 osoba. Za sada nema informacija o težini povreda osoba koje su prevezene u konjičku bolnicu.

Zbog nesreće na putu Jablanica – Konjic stvorile su se kilometarske kolone vozila. Inače, na magistralnom putu M-17 ususret vikendu bilježe se ogromne gužve u pravcu juga naše zemlje. Zbog toga se vozačima savjetuje dodatno strpljenje i oprez pri vožnji.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nesreće, saobraćaj se odvija redovno, bez zastoja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša (ulaz i izlaz), Doljani (izlaz) i Deleuša (izlaz) iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta.