Vlada FBiH smijenila Andeliju, evo ko je novi direktor EPBiH

Vlada Federacije BiH dala je na današnjoj sjednici saglasnost Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH za smjenu direktora Elektroprivrede BiH Admira Andelije i komletne uprave, saznaje portal “Avaza”.

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH uputio je jutros Vladi Federacije BiH zahtjev za hitnu smjenu Uprave JP „Elektroprivreda BiH“, nakon čega je ova tačka uvrštena na dnevni red.

– Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH smatra da hitna smjena Uprave JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo može proizvesti puno manju štetu od svega što aktuelno rukovodstvo JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. – Sarajevo može proizvesti u narednim danima u rudnicima uglja u sastavu Koncerna – navodi se u zahtjevu upućenom Vladi FBiH.

Situacija je kulminirala nakon što rudari RMU „Zenica“ nisu dobili plaću za juni i topli obrok za maj. Oni su dva dana proveli u jami Raspotočje, a nakon toga je Vlada FBiH tražila od “Elektroprivrede” isplatu sredstava, što su oni odbili.

Onda su organizirani protesti ispred zgrade “Elektroprivrede BiH”, ali niko od direktora se nije obratio rudarima.

Data saglasnost za imenovanje Sanela Buljubašića za poziciju direktora Elektroprivrede BiH

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici dala je saglasnost Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH za imenovanje Sanela Buljubašića za poziciju novog direktora ovog preduzeća.