Vlasnik Sarajevo City Centra gradi “mini-grad” u susjedstvu

Vlasnik Al Shiddi grupe iz Saudijske Arabije potpisao je ove sedmice sa predstavnicima Vlade Crne Gore i Opštine Ulcinj Memorandum o razumijevanju u pogledu sagledavanja mogućnosti razvoja turističkog kompleksa u dijelu rta Mavrijan u Ulcinju.

Ovaj Memorandum o razumijevanju predstavlja zajednički napor i zajedničku viziju za realizaciju ekskluzivnog turističkog naselja na dijelu rta Mavrijan.

Zajednička namjera tri strane jeste da se turistički potencijal Crne Gore dodatno valorizuje, kako bi se kreirala nova trajna vrijednost, obogatila turistička ponuda ali i otvorila nova radna mjesta. Sve to treba da doprinese boljem standardu građana Crne Gore.

– Radujem se što je opština Ulcinj u prilici da valorizuje svoje turističke potencijale. Vjerujem da je Al Shiddi zaista ozbiljna grupacija koja ima sve potrebne reference da razvija jedan takav projekat – kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon potpisivanja Memoranduma.

Istakao je značaj dolaska svjetskih brendova, a posebno investitora iz Saudijske Arabije sa kojima se otvaraju mogućnosti dolaska većeg broja turista, ali i drugih investitora u različitim sektorima.

Dodao je da je ideja da Mavrijan bude jedan novi mali grad koji će imati sve sadržaje.

Predsjednik Upravnog odbora grupe, Al Shiddi Abdullah Sulaiman zahvalio je Vladi, ministru kapitalnih investicija Ervinu Ibrahimoviću i Opštini Ulcinj na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj efikasnoj saradnji koja je rezultirala potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju.

– Al Shiddi grupa već 15 godina posluje u region. Imamo velike investicije u Bosni i Hercegovini  i želimo da širimo poslovanje u regionu, ali i van njega. Imamo dobar brend i želimo da svoje iskustvo prenesemo u Crnu Goru – kazao je Al Shiddi.

Istakao je da vjeruje da će ovo biti samo početak investicija, te da se nada većem broju turista koji će dolaziti u Crnu Goru, ali i kontaktima i poslovnoj saradnji koja iz takvih dolazaka može proizaći.

Predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Barjaktari kazao je da se otvara još jedna razvojna perspektiva za Ulcinj.

– Otvaramo jedan od najvećih razvojnih potencijala opštine Ulcinj. Radujem se saradnji sa Al Shiddi grupom i siguran sam da ćemo na ovom lokalitetu imati jednu od najvećih investitija u Crnoj Gori, veću od onih koje trenutno imamo – kazao je Barjaktari.

Al Shiddi grupa posluje već gotovo pet decenija u Saudijskoj Arabiji gdje je postala jedna od najuspješnijih kompanija, kroz raspoređivanje kapitala u više sektora na lokalnom nivou i aktivnim globalnim operacijama.

Kroz svoje investicije ostvaruju saradnju sa globalnim svjetskim brendovima, kako bi kroz najbolje prakse i stručnjake, kreirali trajnu vrijednost u državama u kojima investiraju, ali i mogli da obave kvalitetan transfer znanja koji lokalno stanovništvo čini sposobnim i konkuretnim za dalji razvoj i upravljanje višemilionskim investicijama.

Podsjetimo da je Al Shiddi u BIH vlasnik najvećeg tržnog centra – Sarajevo City Centera, hotela Novotel (bivši Bristol), projekta Poljine Hills koji nikad nije u potpunosti zaživio te propale aviokompanije Fly Bosnia.