Vlatka Pokos: Molila bih Hrvate iz susjedne BiH da zaobiđu moj profil. Oni su građani druge države, ne Hrvatske

 

Bivša hrvatska voditeljica Vlatka Pokos objavila je na svom Instagram profilu fotografiju broda iz Splita protiv čijeg vlasnika će podnijeti krivičnu prijavu zbog slova U.

“Na splitskoj rivi nalaze se brojni štandovi, koji nude razne izlete brodom, a među njima i Udruga malih brodara Splita. Šokantno je vidjeti da se upravo na njihovom brodu nalazi zločinačko, ušato slovo U, pod čijom simbolikom su u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj ubijene desetine hiljada ljudi”, započela je objavu uz niz fotografija.

“Licemjerno pozivaju ljude imenom ‘4U’, što bi trebalo značiti ‘Za tebe/vas’, ali nije jasno uključuje li to crnce, Židove, Rome i sve one koji nisu čistokrvni Arijevci, poput onih koji su osmislili ovaj ‘divan’ marketinški potez?! Koji slavi upravo CRNU boju ustaških zločinaca na svom brodu”, nastavila je te dodala kako će podnijeti krivičnu prijavu.

“Nadam se da će biti primjereno kažnjeni a ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo.

Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju”, napisala je, a onda se obratila Hrvatima koji žive u BiH.

“Molila bih Hrvate iz susjedne BiH da zaobiđu moj profil i ovu temu. Oni su građani druge države, ne Hrvatske”, poručila je te zaključala komentare na ovoj objavi.