Vrtić u Mostaru traži 3 radnika. Uslov hrvatsko državljanstvo?!

Dječji vrtić “MAŠA i PRIJATELJI” u Mostaru raspisao je natječaj za popunu 3 radna mjesta odgojitelja na određeno vrijeme. Međutim, čini se da je jedan od uvjeta koji su istaknuti u natječaju izazvao pažnju i postavio pitanje – zašto traže hrvatsko državljanstvo kada se nalaze unutar teritorija Bosne i Hercegovine?

Prema objavljenim uvjetima natječaja, kandidati koji žele aplicirati za posao odgojitelja moraju biti punoljetni hrvatski državljani, uz ispunjenje ostalih općih i posebnih uvjeta.

S obzirom na to da se vrtić nalazi u Mostaru, grad koji je smješten u Bosni i Hercegovini, takav uslov izaziva čuđenje među javnošću piše Crna-Hronika.

Iako se može pretpostaviti da postojanje različitih etničkih grupacija u zemlji može utjecati na različite zahtjeve u radu s djecom, još uvijek ostaje pitanje zašto se takav uvjet specificira u natječaju za radno mjesto unutar Bosne i Hercegovine, gdje bi se očekivalo da su državljani ove zemlje podjednako pozvani na natječaj.

Zbog ovog neuobičajenog zahtjeva, natječaj za radno mjesto odgojitelja u Dječjem vrtiću “MAŠA i PRIJATELJI” zasigurno će privući veću pažnju i postati predmetom diskusija u  zajednici.

Dok traje natječaj, ostaje otvoreno pitanje kako će se izjasniti nadležni iz vrtića u vezi s ovim zahtjevom te hoće li biti dodatnih objašnjenja u vezi s uvjetima natječaja.

Javnost očekuje da će se situacija rasvijetliti kako bi potencijalni kandidati znali kakav status trebaju imati prilikom prijave za posao u ovom vrtiću.