– Dogovorili smo da u najkraćem roku organizujemo skup svih državnih organa Srbije i Srpske, na teritoriji RS-a – objavljeno je na Vučićevom zvaničnom Instagram profilu.

Nije Vučić nikoga posebno iznenadio, ustvari, samo je nastavio kontinuitet zla počev još prije tridesetak godina kada je kao “turista” bio na položajima Vojske RS-a na brdima oko opkoljenog Sarajeva.

I kakve li slučajnosti, na današnji dan, 20. jula 1995. godine, dok su zločinci ubijali hiljade Bošnjaka u genocidu u Srebrenici, “smještali” ih u masovne grobnice kako bi im izbrisali identitet, kao da nisu ni postojali, Vučić je sa govornice u Skupštini Srbije, tada kao član Srpske radikalne stranke presuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, poručio:

– Pa vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana, pa da vidimo smije li, međunarodna zajednica ili bilo ko drugi, da udari na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom – urlao je bijesno Vučić.

I ništa se nije promijenio u ovih 28 godina. Vučić je samo lukaviji i opasniji, jeftin glumac za političku publiku Zapada, a cilj mu je ostao isti – velika Srbija na račun države Bosne i Hercegovine.