Vučićevi tabloidi o Dini Merlinu: Ovo samo kod nas može, dolazi da nam uzme 2.000.000 eura

Bosanskohercegovački pjevač Dino Merlin rasprodao je tri koncerta u Beogradu, a najavljeno je da će održati i četvrti. Ipak, dio građana u Srbiji pobunio se protiv muzičara iz BiH i žele mu zabraniti nastupe.

Dok su ljubitelji Dine u Beogradu satima čekali u redu kako bi kupili karte za njegov koncert najavljen za novembar, drugi su pokrenuli online peticiju da mu zabrane koncert u Srbiji koju je potpisalo preko 20.000 ljudi.

Srbi peticijom žele zabraniti koncerte Dine Merlina u Beogradu

Kao razlog za zabranu spominju se navodne Merlinove izjave protiv Srba tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, a koje je muzičar u više navrata opovrgnuo.

“Nikad nisam rekao da mrzim ikoga. Taj glagol ne postoji kod mene. To je notorna neistina. Toliko toga što je o meni napisano svih ovih godina je potpuno izmišljeno”, izjavio je Merlin 2011. u emisiji Večer sa Ivanom Ivanovićem na TV Prvoj uoči prvog koncerta nakon rata. U međuvremenu, Merlin je u Beogradu nastupao i četiri godine kasnije, a oba koncerta, i 2011. i 2015., održana su bez incidenata.

No, situacija se ne stišava, barem kada su u pitanju mediji pod kontrolom srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Svjedoči tome i naslovnica notornog tabloida Informer na kojoj je sarajevski muzičar brutalno izvrijeđan, javlja Slobodna Bosna.