Wengerov kip postavljem ispred Emiratesa: Uvijek sam osjećao jaku povezanost sa klubom

Iako je prije pet godina napustio Arsenal, legendarni francuski menadžer Arsene Wenger kaže da je još uvijek duboko povezan s londonskim klubom.

Wenger je pune 22 godine bio menadžer Topnika i teško je mjeriti njegov utjecaj koji je imao na klub, posebno znajući da je ovaj tim promijenio iz temelja, nametnuo mu potpuno neke nove vrijednosti i kulturu, a čiji su elementi i danas prepoznatljivi u Engleskoj, prenosi Klix.

Od ove sedmice, ispred stadiona Emirates na kojem igra Arsenal može se vidjeti i kip s Wengerovim likom, a s tim u vezi i on je bio gost prijateljske utakmice protiv Monaca i dobio je toplu dobrodošlicu navijača Topnika.

“I nakon pet godina, osjećam jaku povezanost s klubom. Ta povezanost ima nevjerovatnu jačinu. Zanimljivo je to, Arsen i Arsenal, kao da je to bila moja sudbina. Mi smo individue koje u životu samo imaju jedan put, a moj je ovdje počeo i završio”, rekao je Wenger pa dodao:

“Na tome sam jako zahvalan, od prvog dana, kada sam došao u Arsenal, osjećao sam posebnu konekciju. To je bila mješavina historije i želje za inovacijom.”

Wenger trenutno radi u FIFA-inom timu za razvoj nogometa na globalnom nivou.