Za pregovore imaju samo tri dana: PSG želi dovesti dva igrača Barcelone

Francuski mediji javljaju, a španski prenose, da se u sklopu PSG-ove ofanzive na Barcelonu sprema spektakularan transfer.

PSG je krenuo na dva igrača Barce. Prvi je krilni napadač Ousmane Dembele i to mora riješiti zaključno s ponedjeljkom jer Francuzu do kraja mjeseca vrijedi odštetna klauzula od 50 miliona eura. Nakon toga se poduplava.

“Dembele je jako blizu prelaska u PSG. Pregovori su u poodmakloj fazi. 26-godišnjak ima odštetnu klauzulu od 50 miliona eura zaključno s 31. jula. Nakon toga se povećava na 100 miliona eura”, objavio je RMC Sport. Dembelea je Barcelona prije šest godina kupila od Borussije Dortmund za 135 miliona eura. I dok je Dembele većim dijelom staža u Barci razočarao, drugi njen igrač koji je velika želja PSG-a briljira.

“PSG je pokrenuo operaciju kupnje Pedrija. Luis Enrique je rekao vodstvu kluba da učini sve što je moguće kako bi ga doveli. Pedriju nije mrska ova ideja. Štoviše, htio bi opet raditi s trenerom koji ga je vodio u Barceloni. Kao i kod Dembelea, PSG i ovdje mora biti brz jer Pedriju također samo još tri dana vrijedi niža otkupna klauzula, nakon čega jako raste.

Do tada se Pedrija može kupiti za 110 miliona eura”, pišu Francuzi te dodaju da je Enrique istaknuo Pedrija kao savršenu zamjenu za Marca Verrattija, koji odlazi u Saudijsku Arabiju. Ako PSG ponudi 110 miliona eura za Pedrija, Barcelona ga mora pustiti da pregovara s Parižanima.

Opasnost od njegovog odlaska šokirala je navijače Barcelone jer Pedri (20) je simbol nove Barce i ere nakon Messija, predodređen za nositelja igre iduće desetljeće. Barcelona ga je prije tri godine dovela iz Las Palmasa za 17.5 miliona eura. Od tada je mladi veznjak postao nezamjenjiv igrač Barcelone sa 109 nastupa i 16 golova te standardni reprezentativac Španije za koju je nastupio 18 puta.