Zabranjene utakmice na makedonskom stadionu u koji je uloženo više od 60 miliona eura

Najveći stadion u Sjevernoj Makedoniji “Todor Proeski” je u očajnom stanju, a Evropska fudbalska unija (UEFA) nije dala dozvolu za utakmice evropskih klupskih takmičenja u avgustu zbog očajnog stanja travnjaka.

To će biti veliki problem za ekipu Struga Trim-Lum, koja će igrati treće pretkolo Konferencijske lige, piše gol.mk.

Prvoligaš iz Skoplja će 10. augusta na stadionu “Petar Miloševski” u Skoplju zvanično odigrati meč trećeg kola kvalifikacija u Konferencijskoj ligi protiv Swift Hesperangea iz Luksemburga.

Neće samo fudbaleri Struge imati problem, jer ovaj stadion proglasili su svojim domaćim terenom Vardar i Rabotnički. Ali tu nije kraj nedaćama, jer je ovaj stadion i domaći teren za nacionalni tim Makedonije, koji bi trebalo da 9. septembra dočeka selekciju Italije u okviru kvalifikacija za EURO 2024.

Zbog greške izvođača, trava je u lošem stanju i potreban je novi proces travnjaka, tako da nijedan tim neće igrati do početka septembra. Prvoligaši Vardar i Rabotnički će svoje domaće utakmice igrati na alternativnom terenu.

U stadion je od period 2008. do 2013. godine uloženo preko 60 miliona eura, a koliko je fudbalska građevina u Sjevernoj Makedoniji bila kvalitetna, u prilog tome ide činjenica da su Real Madrid i Manchester United odigrali meč finala UEFA Super Cupa 2017. godine.