Zbog ove zastave novčano je kažnjen vozač i u Prijedoru:” Provocirao i remetio javni red i mir”

 

Policija u Doboju sankcionisala je osobu sa područja ovog grada čiji su inicijali S.M. za koje je utvrđeno da je na vozilu “lada” istaklo spornu koja je zabranjena odlukom Ustavnog suda BiH od 2007. godine, rečeno je iz Policijske uprave Doboj.

Dobojska policija je oko 16.30 časova zaprimila prijavu da se u Doboju u koloni vozila kreće vozilo sa istaknutom sporna zastava sa ljiljanima, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz dobojske uprave navode da je ova osoba sankcionisana po članu sedam Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Policija u Doboju sankcionisala je osobu sa područja ovog grada čiji su inicijali S.M. za koje je utvrđeno da je na vozilu “lada” istakao spornu zastavu.

 

Ranije danas prijedorska policija uručila je prekršajni nalog licu čiji su inicijali S.D. iz Novog Grada, postupajući po prijavi da se na magistralnom putu Sanski Most-Prijedor u mjestu Koprivna kreće kolona vozila i da je na jednom od njih istaknuta još jedna zastava RBiH.

Iz Policijske uprave Prijedor navode da su prijavu dobili jutros oko 6.30 časova i da je ovo lice sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

Iz prijedorske uprave pozivaju sve građane da se uzdrže od nepotrebnih provokacija i da svojim ponašanjem ne doprinose izazivanju uznemirenosti građana.

MUP RS kaznio vozača iz dijaspore jer je imao u automobilu zastava sa ljiljanima: “Suzdržite se provokacija”