Zrinjski doputovao u Bratislavu, Bilbija poručio: Ne predajemo se

Fudbaleri, stručni štab i delegacija HŠK Zrinjski doputovali su u Bratislavu, gdje će prvak Bosne i Hercegovine igrati uzvratni susret protiv prvaka Slovačke, Slovana.

Bez obzira na poraz u prvom meču u Mostaru (0:1), u Zrinjskom vladaju dobro raspoloženje i vjera da se može proći dalje, a što je prema riječima trenera Krunoslava Rendulića i rezultatski cilj, javlja Anadolu.

“Prvu utakmicu smo izgubili na način na koji smo izgubili. Ne treba dalje elaborirati tu priču. Možemo igrati s njima. To je bilo evidentno i na prvoj utakmici. Stvari smo imali pod kontrolom. U zaostatku jesmo, ali rezultat je aktivan. Oni imaju laganu prednost. Ukoliko zabijemo gol, onda je sve otvoreno. Ono što je jasno – ako mislimo proći, a mislimo – moramo pobijediti”, rekao je pred polazak u Slovačku trener Krunoslav Rendulić.

Kapiten Nemanja Bilbija vjeruje da Zrinjski može iznenaditi i pobijediti u Bratislavi. Smatra da rezultat prve utakmice igrane prije osam dana u Mostaru nije realan.

“U najmanju ruku trebalo je biti neriješeno i da danas idemo s tim rezultatom. Primili smo gol iz prekida. To je kvalitet Slovana. Bit će teško, ali ne predajemo se. Danas idemo tamo da ponovo osjetimo Bratislavu i da odigramo dobru utakmicu“, ističe Bilbija.

Igrače i stručni štab bh. prvaka ohrabruje činjenica da je dolazak u Bratislavu najavio veliki broj navijača.

“Naravno, oni će biti u elementu kao i do sada. Dat će maksimalnu potporu momčadi. Maksimalan vjetar u leđa, a na nama je da tu pozitivnu energiju iskoristimo, pokušamo pobijediti i proći u naredno kolo“, rekao je Rendulić.

I na još daljim putovanjima imali smo podršku. Ko god dođe – hvala mu i to će nam puno značiti“, naveo je Bilbija.

Marin Magdić jedini je igrač u rosteru Zrinjskog koji neće konkurisati za utakmicu u Bratislavi, a razlog je povreda. Problemi koje je prije sedam dana imao kapiten Bilbija sada su stvar prošlosti i on je spreman za meč.

Meč se igra sutra s početkom od 20:30 sati.