Zrinjski zaradio ogroman novac, a igrat će još najmanje šest evropskih utakmica

U osmom pokušaju Zrinjski je prošao drugo pretkolo Lige prvaka. Očekivalo se da će nakon pobjede u Jerevanu (0:1) prvak Bosne i Hercegovine na svom terenu bez problema odbraniti prednost iz prvog susreta i ostvariti plasman u naredni krug.

Međutim, duel s armenskim Urarteom pretvorio se u nesvakidašnju dramu. Gosti su u sudijskoj nadoknadi okrenuli domaće vodstvo, a nakon 120 minuta opet stekli prednost 2:3. Pobjednika su, naposljetku, odlučivali jednanaesterci. Zrinjski je u raspucavanju bio uspješniji (4:3).

Zrinjski će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz ogleda Slovana Bratislave i Hesperangea. Prva utakmica ove dvije ekipe završila je 1:1.

Samim sudjelovanjem u Ligi prvaka klub je zaradio 280.000 eura. Zahvaljujući prolasku u treće pretkolo, Plemići će dobiti još 380.000 eura, što znači da su ove sezone u Evropi zaradili 660.000 eura, navodi Bljesak.

U drugom pretkolu čeka boljeg iz duela Slovana i luksemburškog Hesperangea. Prolaskom bi imao garantovanu barem grupu Konferencijske lige, a taj uspjeh donio bi mu još 480.000 eura

Eventualnim ispadanjem u toj drugoj rundi, Plemići bi svoj evropski put nastavili u trećem pretkolu Evropske lige, gdje bi igrali za play-off… A ako ne bi uspjeli, još jednu šansu za grupu dobili bi u tada zagarantovanom play-offu Konferencijske lige. Dakle, još najmanje šest evropskih utakmica za Plemiće.